EFT- relatietherapie

Herkenbaar?

– Jullie relatie kabbelt voort en heeft wat ‘onderhoud’ nodig.  

– Er zijn frustraties en ruzies ontstaan. Jullie hebben allebei de wens om dit te verbeteren en terug te komen bij erkenning en begrip voor elkaar.  

– Al langer willen jullie je opnieuw verbonden voelen zoals jullie dat eerder waren.  

– Jullie willen opgebouwde spanningen niet langer belemmerend laten werken voor jullie seksueel leven.   

– Jullie willen onderzoeken of deze relatie nog steeds is waar je diep van binnen naar verlangt.  

Relatietherapie is voor elk stel nuttig

Er zijn talloze redenen om te beslissen samen in relatietherapie te gaan. Vaak wordt er pas aan relatietherapie gedacht als de relatie niet goed meer voelt. Uiteraard is relatietherapie dan ook de juiste stap om te zetten. Maar wacht niet totdat je bijna geen andere uitweg meer voelt. Des te complexer de situatie, des te meer verstrikt je erin raakt.Relatietherapie kan ook heel helpend zijn om problemen voor te kunnen zijn. De eerste stap is de lastigste; er samen over uit zijn dat hulp en begeleiding nodig is.

Het eerste gesprek is kosteloos

Om te ontdekken of relatietherapie iets voor jullie is reken ik voor het kennismakingsgesprek geen kosten. Het eerste gesprek is gericht op de kennismaking met elkaar. Ik nodig jullie uit om aan te voelen of jullie je prettig voelen bij mij als therapeut. In mijn beleving is dat heel erg belangrijk voor de resultaten die voortvloeien uit de therapie. Aan het einde van het gesprek staat het jullie vrij om te beslissen of jullie de relatietherapie bij mij willen voortzetten. 

Wat is EFT-relatietherapie?

EmotionallyFocusedTherapy (EFT) is een effectieve vorm van relatietherapie, gericht op emoties en de verbinding tussen jou en je partner. Tijdens de therapie werken jullie samen aan onderling vertrouwen, veiligheid en verdieping: de basis van iedere relatie. 

EFT is ontwikkeld door dr. Sue Johnson uit Canada.
Jarenlang onderzoek heeft geresulteerd in een effectieve manier om de verbinding tussen twee partners te herstellen en/of te verbeteren; de EFT-relatietherapie.

De grondbeginselen van deze therapie zijn:
– Niemand is gemaakt om alleen te zijn.

– In de veilige aanwezigheid van een geliefde kun je meer aan.
– Ieder mens voelt zich goed binnen een veilige en verbonden relatie.
– EFT is een wetenschappelijke onderbouwde vorm van therapie, met als doel partners weer samen te brengen. Belangrijk is dat beiden partijen bereid zijn zich open te stellen en in te zetten voor de relatie.

Patronen leren kennen

EFT-relatietherapie richt zich op de patronen die zijn ontstaan in jullie relatie. Binnen EFT-relatietherapie is het patroon dat is ontstaan binnen de relatie het probleem. Deze patronen ontstaan door opspelende emoties gevormd vanuit de hechting in de vroege jeugd of tijdens eerdere relaties. Dit betekent dat zulke patronen al vroeg in de relatie ontstaan. Daarom is relatietherapie juist ook zo waardevol in élke relatie. Binnen een relatie zijn er altijd wel onoverkomelijke strubbelingen. Sommige stellen vinden dit juist heerlijk.Maar wanneer negatieve interacties een vast patroon worden dan kunnen deze voor dieperliggende moeilijkheden zorgen. 

Herkenning in het patroon en begrip voor de ander

Wanneer patronen zichtbaar worden kan er meer begrip ontstaan. Tijdens de gesprekken gaan we op onderzoek uit naar deze patronen. Om dit gezamenlijk te kunnen bereiken is het van belang dat jullie beiden gemotiveerd zijn om te investeren in de relatie.Jullie ontdekken samen hoe jullie patronen herkennen en hoe jullie daar mee om kunnen gaan. Dit geeft meer duidelijkheid over waar jullie staan in de relatie en hoe jullie de toekomst vorm willen geven. 

Relatietherapie