Over mijzelf

Visie

Groeien en ontwikkelen begint binnen in jezelf. Daarom is het belangrijk te onderzoeken wat jouw startpunt is. Vanuit deze visie is de praktijknaam ‘Voel en Verbinden’ ontstaan. Vanuit het gevoel kunnen we onderzoeken wat ons startpunt is. Waar sta jij nu? Wat zijn jouw pijnpunten? Op welke manier hebben jouw pijnpunten invloed op het dagelijks leven? En heb je ze al eens eerder gevoeld? Om vervolgens te onderzoeken; wat heb jij nodig om te kunnen groeien en ontwikkelen? Antwoorden op deze vragen zijn nodig om te kunnen verbinden. Verbinden met jezelf en eventueel verbinden met je partner. Vanuit zelfliefde en liefde voor de ander ontstaat mogelijkheid tot herkenning, erkenning en groei.

Werkwijze

Binnen de werkrelatie vind ik het belangrijk dat cliënten de aansluiting bij mij voelen. De welbekende klik. Ik ben ervan overtuigd dat dit enorm belangrijk is voor de kwaliteit van de hulpverlening.
Daarnaast ben ik op zoek naar jouw verwachtingen en de hulp die jij nodig denkt te hebben. Heb je daar al een idee bij of sta je er blanco in? Uiteindelijk ziet de therapie voor iedereen er anders uit. Kijkend naar de situatie, naar de cliënt en van daaruit samen bepalen welke hulp fijn en passend is. Ieder op zijn eigen tempo. Maatwerk vind ik daarom erg belangrijk. Immers, iedere hulpvraag is uniek. Daarbij hoort voor mij ook een transparante en een evaluerende werkhouding. 

Over mijzelf

Ik ben Daphne Doppenberg. Ik ben getrouwd met Jaco en samen hebben wij 5 kinderen. Eenmaal zwanger van ons ‘derde’ kindje werden wij verrast met een prachtige drieling. Enorm gelukkig reden wij na de eerste echo terug naar huis. En natuurlijk heeft het geluk ook soms moeten plaatsmaken voor ‘bloed, zweet en tranen.’
Ik zeg altijd maar: “Drie keer zo leuk én drie keer zo zwaar”. Deze enorme uitdaging heeft mij zoveel geleerd als mens en als professional. Bij de dag leven, in het hier en nu. Het leren loslaten van dingen die vooraf een hoop zorgen geven. Het verdelen van aandacht en energie. En niet de minste; het doen wat jou positieve energie geeft.

Doen wat positieve energie geeft werkt ook door in het gevoel van balans tussen werk en privé.


Inmiddels werk ik 15 jaar binnen allerlei soorten van hulpverlening.  Ik heb in deze jaren gemerkt dat mijn hart ligt bij de individuele coaching trajecten en bij het voeren van relatiegesprekken. Daarom heb ik mij laten scholen tot EFT relatietherapeut. Een hele mooie aanvulling op de aanwezige werkervaring die ik al met stellen heb mogen opbouwen in de voorgaande jaren. Vanuit hier is het idee voor een eigen praktijk ontstaan om mij te kunnen richten op datgene wat ik met liefde doe.

Portret - Daphne

Opleidingen en trainingen

EFT en Seksuologie

Nascholingstraining 'Oplossingsgericht werken'

Basistraining 'Oplossingsgericht werken' 

HBO opleiding 'Maatschappelijk werk en dienstverlening'