#2 – Alles wat je aandacht geeft, groeit!

De vakantie is voorbij en het normale leven is weer begonnen. Terug in de structuur van het werk of van school. In die flow van drukte is het gemakkelijk om het gevoel van de vakantie weer snel kwijt te raken.

Tijdens een vakantieperiode is er meer ruimte voor ontspanning, voor elkaar en voor het gezin. Wellicht heeft dit goed gedaan en heb je goede voornemens gemaakt om voort te zetten, ook buiten vakanties om. Bijvoorbeeld om meer regie over het leven te pakken of om assertiever te reageren op jouw omgeving. Of om binnen de relatie meer quality tijd voor elkaar te behouden om zo minder stress in de relatie of het gezin te ervaren.

Maar misschien ben jij diegene die de vakantie eigenlijk als moeilijker ervaart, omdat werk of school eigenlijk een fijne afleiding of vlucht is uit de werkelijkheid. Soms kan het tijdens zo’n vakantie juist duidelijk worden dat ontspanning moeilijk is of dat de relatie met jouw partner niet zo vloeiend loopt als je eigenlijk zou willen.

In beide gevallen is het goed om aandacht te hebben voor datgene je hebt ervaren. Een moment van reflectie; ‘waar sta ik’? En ben je daar gelukkig mee of waar zou je eigenlijk naar toe willen? Of, hoe komt het nu eigenlijk dat de relatie niet zo vloeiend loopt? Als we deze momenten van reflectie niet pakken, dan raast het leven aan ons voorbij zonder er sturing aan te kunnen geven.

In onze maatschappij heerst er nog veelal schaamte om daar hulp bij te zoeken. Iets wat zo zonde is! Immers, als de auto stuk is breng je deze ook naar de garage! Hulp bij het vinden van de welkbekende angel kan een hoop inzicht geven. Van daaruit werken we samen naar gewenste doelen en resultaten toe.

Cliënten die relatietherapie volgen geven vaak aan dat de partner binnen de sessies gevoelens en overtuigingen kan uiten die zij eerder nooit gehoord hebben. Er wordt op dat moment tijd genomen om naar elkaar te luisteren en om elkaar te begrijpen. En dat geeft inzicht bij elkaar!

Stel jij jezelf en/of je relatie als prioriteit? Want alles wat je aandacht geeft, groeit!

Aanmelden kan via www.praktijkvoelenverbinden.nl of 06 156 203 98.

Zie mijn instagram post
Alles wat je aandacht geeft, groeit!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *